RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Frančeskovi dani nastavljeni posjetom učenika iz Bijele, Zovika i Ulica institucijama kulture Distrikta

Kulturno-sportska manifestacija „Frančeskovi dani 2019“ nastavljena je danas posjetom učenika i nastavnika iz naselja Ulice, Bijela i Zovik institucijama kulture Brčko distrikta – Galeriji i Muzeju, a potom i Domu kulture, gdje je izvedena kazališna predstava za djecu „Ružno pače“ vinkovačkog kazališta.

Na stotine osnovaca iz prigradskih škola Brčko distrikta danas je pristiglo u grad, kako bi obišli gradsku jezgru, ali i pogledali postojeću izložbu u Galeriji i aktualnu postavku u Muzeju.

Ravnatelj OŠ u Bijeloj Petar Mendeš pozdravio je ovaj potez organizatora Frančeskovih dana, koji će, kako kaže, učenici svakako pamtiti i prepričavati.

Tea Ružić u ime organizatora Frančeskovih dana istaknula je da manifestacija protiče prema planu, te da to konca mjeseca građani mogu nazočiti još brojnim događajima, edukativnog, kulturnog i sportskog sadržaja,

Tako će sutra i prekosutra u osnovnim školama u Bijeloj, Ulicama i Zoviku biti upriličeno predavanje na temu Internet i odgoj,

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Frančeskovi dani 2019” : Održano predavanje “Internet i odgoj”

Radio Brčko

Brčko: Sutra počinje kulturno-sportska manifestacija “Frančeskovi dani 2019.”

Radio Brčko

Brčko: Izložbom slika završena manifestacija „Frančeskovi dani 2019“

Sanita Jerković Ibrahimović