BrčkoSport

“Frančeskovi dani”: Sedamdeset natjecatelja primilo diplome i medalje

Održan je prvi sportski događaj u okviru programa kulturno-sportske manifestacije „Frančeskovi dani“ uz sudjelovanje 70 natjecatelja u 5. osnovnoj školi Brčko.

Sudionici su u praktičnom nastupu i vježbama održanim pod motom „Kate-kumite-seminar- klupsko natjecanje“ u organizaciji Sportskog društva „Pobjednik“ Brčko. Mehmedalija Brkić, trener u klubu je imao goste predavače koji su stručni i u ovom sportu djeluju 40 i više godina. Iz Bijeljine je Milan Bojić, iz Dervente je Dušan Mikiljević i iz Bratunca je Srđan Vitor. Predavači su obradili tehniku za početnike od 4 do 16 godina od bijelo-žutog do crvenog pojasa zatim za starije uzraste i klupsko natjecanje. Svi natjecatelji su dobili diplome i medalje.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button