RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

G. Brezik: U infrastrukturu uloženo 1.300.000 maraka

Izgradnja pješačke staze na cestovnom potezu iz Brčkog prema Tuzli, točnije od Potočara do Ražljeva, u Gornjem Breziku nije završena i pored osiguranih pola milijuna maraka, zbog komplicirane tenderske procedure, koja usporava realizaciju mnogih projekata. 

Predsjednik MZ Gornji Brezik Milorad Kojić ističe da se trenutno radi na izgradnji pješačke staze u duljini od tri kilometra, te da je trećina posla završena, ali da dodatne probleme stvara postojeća urbanistička neuređenost i kanalizacijska mreža.

“Projekt košta 500.000 KM i radi se iz dva pravca, što će biti završeno u narednoj godini. Trenutno se radi i na asfaltiranju puta ka stadionu, kao i infrastuktura stadiona i pratećeg objekta”, ističe Kojić, te dodaje da se prema postojećem Zakonu o javnim nabavkama odugovlači realizacija pojedinih projekata.

To znači da su sredstva osigurana i stoje na računu (150.000 KM), ali se ne mogu utrošiti zbog kontinuiranih žalbi ponuđača.

“Ostaje nam asfaltiranje makadamskih puteva, za koje se nadam da će biti završeni najkasnije za tri godine”, istaknuo je Kojić.

Ovom prigodom on je izjavio da su zadovoljni realiziranim sredstvima od milijun i 300.000 maraka u prethodnom razdoblju, posebno iz domene elektroobnove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U prometnoj nesreći u Gornjem Breziku smrtno stradao 40-godišnjak

Sandra Živković

Brčko: Cestogradnja u punom jeku

Sandra Živković

Brčko: U saobraćajnoj nesreći u Gornjem Breziku poginula djevojka

Radio Brčko