RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

I Brčko dio projekta edukacije službenika koji rade na poslovima europskih integracija

Vlada Brčko distrikta je, na jednoj od posljednjih sjednica, dala saglasnost za učešće predstavnika ove lokalne zajednice u projektu stipendiranja mladih državnih službenika kojeg finansira Europska Unija.

Program EU-a za mlade državne službenike u BiH jeste projekt koji pomaže Bosni i Hercegovini pri razvoju profesionalnog i depolitiziranog sustava javne uprave utemeljenog na zaslugama kroz stručno usavršavanje i mobilnost nove generacije državnih službenika koji će biti zaduženi za proces pridruživanja EU-u i koji će voditi promjene tijekom procesa proširenja.

„Cilj ovog projekta je da ojača kapacitete mladih državnih službenika koji rade na poslovima europskih integracija i da na svim nivoima vlasti u BiH povežu odjele koji se bave europskim intergracijama“, istakao je Miroslav Geljić šef resornog odjeljenja u Vladi Brčko distrikta.

Geljić je istakao da će dio ovog projekta za sve polaznike iz BIH biti i Brčko distrikt kao domaćin jednog dijela  edukacije. On je pozvao državne službenike da se prijave na ovaj projekat a osobito se na prijavu potiču žene.

Projekat će realizovati u naredne dvije godine i pohađat će ga ukupno 50 polaznika. Kompletne troškove  realizacije projekta će snositi EU i Brčko distrikt neće imati nikakve budžetske implikacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Minulu godinu rad Odjeljenja za privredu obilježila pomoć privredi Distrikta

Admir Kadrić

Brčko: Održan “Dan otvorenih vrata Vladinog Pododjela za podršku MZ, UG i NVO”

Suvad Alagić

Glavni cilj Sindikata Brčko distrikta u ovoj godini uvođenje sindikalnih organizacija u poduzeća

Radio Brčko