Brčko

Od početka godine sanirano osam klizišta u Brčko distriktu

Plan za ovu godinu je sanacija 14 klizišta na 12 lokacija

Trenutno je u Brčko distriktu registrovano 72 aktivna, manje i više opasna, klizišta. Ona, koja su po svojoj prirodi opasnija za ljude i imovinu, saniraju se sredstvima iz budžeta Brčko distrikta. Plan za ovu godinu je sanacija 14 klizišta na 12 lokacija, za šta je obezbijeđeno oko milion KM.

Od početka godine urađena je sanacija klizišta na  sedam lokacija u Brčko distriktu. Klizišta su sanirana u Gornjem Rahiću, Šatorovićima, Rašljanima (tri lokacije), Gornjoj Skakavi i Donjem Breziku.

Muhamed Gibić

Muhamed Gibić, šef Odsjeka civilne zaštite, vladin Odjel za javnu sigurnost, naveo je da je za sanaciju ovih klizišta, i onih čija sanacija treba da započne, obezbijeđeno milion KM operativnih sredstava iz budžeta Distrikta.

Trenutno se čeka potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačima radova za sanaciju sedam klizišta na lokalitetima Ograđenovac, Gornji Rahić, Šatorovići, Maoča (dvije lokacije), putne komunikacije Gornji Rahić- Gornji Zovik i Gornji Zovik-Šatorovići i Rašnjani. Za ove radove obezbijeđeno je budžetskih 500.000 KM.

U 2020. godini iz budžeta Distrikta za ove namjene obezbijeđeno je oko milion KM, a sve planirane sanacije bi trebali biti završene do kraja godine.

Gibić je je iznio mišljenje da će ovakav dobar trend sanacije klizištu u Brčko distriktu biti nastavljen i planom rada resornog odjela za narednu godinu, uz očekivanje da neće biti umanjivanja sredstava od oko milion maraka za ove namjene.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button