RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ускоро почињу радови на ревитализацији брчанске Луке

Пројекат ревитализације ЈП Лука Брчко ускоро би требао да се конкретизује и почне са реализацијом.

Директор овог предузећа, Маринко Виљушић, рекао је да је са консултантском фирмом договорено да се распишу тендери за набавку неопходне опреме и изградњу инфаструктуре.

“Договорили смо се да што прије распишемо тендер за набавку крана, за шта је обезбијеђено 3 милиона евра бесповратних средстава. Такође, тендери ће бити расписани и за изградњу нове приступне цесте, изградњу пруге у Луци и изградњу платоа за претовар роба, за шта посједујемо сву неопходну документацију”, рекао је Виљушић.

Маринко Виљушић

Један од најбитнијих пројеката у склопу ревитализације јесте изградња пруге од Новог Брчког до Луке за шта је неопходно да се изврши експропријација земљишта и прибави грађевинска дозвола. Виљушић је истакао да ће, након окончања ревитализације, рад луке бити значајно унапређен.

“Овај пројекат ће да регулира и промет у Брчком, неће више бити застоја, нити ће роба за индрустрију и Луку морати да се довози кроз центар града. Убудуће ће то бити врло добро регулирано и имаћемо једну заиста модерну Луку”, истакао је Виљушић.

Директор брчанске Луке је изразио наду да ће комплетан пројекат ревитализације ићи планираном динамиком и да би за 2 године могао бити завршен.

Он је рекао да би се, након пројекта ревитализације, требало извршити чишћење пловног пута ријеке Саве, како би овај процес био комплетно заокружен, а рад Луке подигнут за 70-80% у односу на садашњи период.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nizak vodostaj Save uslovio slabiji pretovar roba u luci

Suvad Alagić

U toku revitalizacija JP “Luka” Brčko

Suvad Alagić

Brčko: Oštećeni dijelovi lučke dizalice bit će uskoro popravljeni

Gorana Antić