RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Istinonosac

Najtraženija roba na planeti je istina. Ona jedina može još spasiti svijet jer je tolika poplava laži i prevara da kad se „gospođa Istina“ negdje pojavi, svijetli kao fenjer u mrkloj noći.

Od bizarnih laži i laguckanja od kojeg nikoga neće zaboljeti glava pa do istorijskih i državnih laži od kojih se narodi i kontinenti prevrću naglavačke pa vijekovima nedužni ispaštaju.

Mi se divimo poznatim likovima na njihovim bajkovitim sudbinama sa sretnim krajem bez kraja, hvalospjevima o rođendanskim poklonima od 30.000 evra koje su im muževi kupili (za ženine pare), o navodnim vjerenicima koji se pojaviše s neba, a pri tome još i vrlo zgodan dasa, a u stvari je “iznajmljen” za dnevnicu kao rent-a-man, za slikanje i po potrebi.

Ko bi mogao pomisliti da se te silne estradne “ribe” pojavljuju na javnim mjestima noseći firmiranu garderobu i dodatke kao što je tašna ili ogrtač iznajmljeni za jednu veče kao vjenčanica za svadbu. Sve su to sitnice za krupnice na nivou zemaljske kugle.

Sud u Italiji kaznio je nedavno kompaniju „Samsung” i „Epl” sa po pet miliona evra jer su planirano usporavali uređaje da bi korisnici kupovali nove modele.

Povodom najnovije presude u Italiji, kojom su kažnjene kompanije praktično navodile potrošače da kupe novije modele, juče su se oglasili i zaštitnici potrošača na nivou EU. Hrvatska zastupnica u Odboru za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača poslala je juče apel Evropskoj komisiji da se hitno zabrani „programirano” kvarenje uređaja u Evropskoj uniji.

U moru friziranih biografija i glumatanja o sjaju i raskošu bijelog svijeta, pojavi se jedna, po svemu, neobična ženska osoba i jednostavno kaže da je napisala knjigu u kojoj nije ništa krila ni lagala već, ne štedeći sebe ni druge, sasvim otvoreno pokazala kako se od uzorne osobe u jednom danu preokrenula u kriminalca.

Primjećujem da je narod zavolio i da je stekla više poštovanja po bivšoj Jugi nego ijedan akademik. Ne radi se o tome što mi volimo hajdučiju, onako iskonski, nego što smo željni istine i ljudi koji stanu ispred svog djela pa cijelom svijetu kažu: DA,TO SAM JA!

Nije njena knjiga ništa bolja ni gora od drugih biografskih štiva, ali je posebna jer je puna istine koja frca na sve strane i šalje poruku: “NE, nemojte vi, tim putem, velika je cijena još veća greška!”.

Nije nimalo lako biti istinonosac, za to treba ispuniti prvi i najveći uslov koji se ne može naučiti.

  1. Treba imati kockasta m..a!
  2. Treba imati srce lava!
  3. Treba imati vjeru u sebe!

“Jer, ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu” … ipak, ima šta da voli, a to je nešto! DA, to sam ja!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

AMBASADOR NIKARAGVE!

Radio Brčko

DA SI ZVIJEZDA SELE MOJA!

Radio Brčko

Dragana i Milena!

Radio Brčko