RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Komunalno” obilježava Svjetski dan voda, učenici danas idu u posjetu Fabrici vode

Učenici i profesori Poljoprivredne i medicinske škole danas će, povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. marta, posjetiti Fabriku vode u Brčkom, te tom prilikom saznati više o proizvodnji pitke vode i značaju očuvanja čiste vode.

Ovu aktivnost organizuje JP „Komunalno“ koje, na području Brčko distrikta, već 10. godinu zaredom obilježava Svjetski dan voda.

Ovaj značajan datum obilježava se širom svijeta da bi se podigla svijest o značaju i očuvanju vode i podsjetilo na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima svijeta.

Svjetski dan voda, 22. mart, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1992. godine, a od 1993. godine u svijetu počinje obilježavanje tog ekološkog datuma.

Svake godine Svjetski dan voda naglašava po jedan specifični aspekt vode, pa se ovogodišnji obilježava pod motom „Voda za sve“ i putem različitih aktivnosti u svijetu.

Foto: Arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 07.09.2020. године

Radio Brčko

ЈП “Комунално” Брчко: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за уторак 04.08.2020. године

Radio Brčko

Brčko: Zastoji u isporuci električne energije u Palanci

Radio Brčko