RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko” u naredne tri godine planira izgradnju pet novih kružnih raskrižja u gradu

Javno poduzeće „Putevi Brčko“, kojem je skupštinskom odlukom dodijeljena izgradnja osam kružnih raskrižja na području grada, do sada je realiziralo izgradnju tri, dok je izgradnja za preostalih pet planirana u naredne tri godine.

„U ovoj godini smo završili izgradnju kružnog raskrižja „Stadion“ i „Š“, a u prethodnom razdoblju završeno je i kružno raskrižje „Ilićka“. Pored ovih kružnih raskrižja planiramo i izgradnju preostalih pet, a to su „Kuglana“, „Merkur“, „Kazina“, „Klanac“ i „Izbor“.

Za svih preostalih pet kružnih raskrižja izdali smo idejna rješenja, te sukladno imovinsko pravnim odnosima, rješavamo i dokumentaciju“, kazao je Vlado Jevtić ravnatelj JP “Putevi Brčko”.

„Prvo kružno raskrižje čija će izgradnja započeti iduće godine, a koje će ujedno biti i najveće od svih je „Kuglana“, za čiju izgradnju je izdvojeno oko 700.000 KM“, dodao je Jevtić.

On je dodao kako u JP „Putevi Brčko“ tijekom ove godine planiraju realizirati svih predviđenih 26 kapitalnih projekta i redovnih aktivnosti, s čime bi ukupne investicije ovog poduzeća iznosile devet milijuna maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sanacija i asfaltiranje puta na dionici Ilićka – Gredice

Suvad Alagić

Milić obišao radove na asfaltiranju dionice ceste u Donjem Breziku

Radio Brčko

Dva nova kružna toka u Brčkom do kraja godine

Sandra Živković