RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kinezi donirali pomoć Brčko distriktu

Kineski državljani koji žive i rade na području Brčko distrikta uz pomoć Kineske ambasade prikupili su 15.750 KM koje su danas u Gradskoj Vijećnici dodijelili gradonačelniku, za pomoć Brčko distriktu u borbi protiv koronavirusa. Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio se na velikodušnoj pomoći kineskim građanima te je istaknuo kako će dobivena sredstva biti preusmjerena Crvenom križu koji će sredstva utrošiti u nabavku sredstava neophodnih za prevenciju od epidemije koronavirusa i nabavku prehrambenih i drugih artikala za stanovnike koji su u stanju potrebe.

„Zaista sam ponosan na naše sugrađane, kineske državljane koji su na ovaj način pokazali veliku solidarnost prema građanima Brčko distrikta koji se suočavaju s opasnošću od epidemije koronavirus“ – rekao je Milić.

Kineski privrednik Thaj Bin i predstavnik Udruženja za promociju bosanskohercegovačkog mira i jedinstva nakon uručenja poklona gradonačelniku rekao je da se Kinezi koji žive u Brčkom suosjećaju s građanima Distrikta i da novčanim poklonom žele pomoći u borbi protiv virusa koji je prvo pogodio Kinu, a zatim se proširio i na Europu.

„Mi Kinezi koji živimo na ovom području odlučili smo da na ovaj način pomognemo Distriktu u borbi protiv koronavirusa. Nadamo se da će ova situacija brzo proći“, kazao je Bin.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od posljedica koronavirusa u Brčkom preminula jedna osoba, a registrovano 30 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko

Rusija pregovara o izvozu cjepiva protiv korone za životinje

Radio Brčko

Рад угоститељских објеката викендом продужава се до 24.00 часа

Radio Brčko