RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Komunalno” Brčko: Do kraja mjeseca besplatna akcija odvoza krupnog otpada

U skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, JP Komunalno Brčko Radna jedinica Čistoća, u periodu od 1. aprila do 29. aprila 2021. godine organizuje prvu ovogodišnju besplatnu akciju prikupljanja i odvoza kabastog i krupnog otpada. Sledeća ovakva aktivnost će biti organizovana u oktobru mjesecu.

Kao i predhodnih godina, JP Komunalno u aprilu mjesecu organizuje prvu akciju odvoza krupnog otpada s ciljem da građani nakon proljetnog čišćenja mogu besplatno da se riješe krupnog otpada iz svojih domaćinstava. Pod krupnim, odnosno kabastim otpadom, podrazumijevaju se dijelovi ili komadi starog namještaja i pokućstva iz stambenih objekata i domaćinstava i sličan kućni krupni otpad.

“Od početka ove akcije do danas ukupno je prikupljeno i odvezeno na deponiju 12 tona krupnog otpada”, istakao Miloje Savić, šef Službe za upravljanje otpadom u ovom preduzeću

Iz navedenih količina je vidljivo da građani ne koriste u dovoljnoj mjeri ovu besplatnu uslugu koju im JP Komunalno pruža tokom aprila i oktobra mjeseca te je još jednom upućen apel građanima da iskoriste ovu akciju  koja traje do kraja ovog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP ”Komunalno Brčko”: Servisne informacije za ponedjeljak 14.02.2022.

Radio Brčko

Brčko: Počelo postavljanje novogodišnje rasvjete

Mirsad Arnautović