RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Кошарац са амбасадором Јапана разговарао о јачању економских односа двије земље

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац примио је данас у наступну посјету амбасадора Јапана у БиХ Макота Ита, са којим је разговарао о јачању економских односа двије земље.

Кошарац је изразио захвалност за помоћ и подршку коју Јапан континуирано пружа БиХ, те подсјетио да је у фебруару обиљежено 25 година од успостављања димпломатских односа између двије земље, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

“На састанку је истакнуто да постоји обострани интерес за унапређење сарадње, нарочито на економском и инвестиционом пољу, као и за побољшање спољнотрговинског промета између БиХ и Јапана”, истиче се у саопштењу.

Саговорници су се посебно осврнули на унапређење сарадње и могућност јапанских инвестиција у домаћи ИТ сектор и ауто-индустрију, при чему је констатовано да је у БиХ забиљежен увоз јапанских аутомобила.

Кошарац је информисао Ита о капацитетима домаћих компанија које израђују ауто-дијелове за познате свјетске брендове и успјешно послују на западном тржишту.

“На састанку је било ријечи и о формирању слободних пословних зона у Републици Српској, што је оцијењено као добар потенцијал за привлачење јапанских инвестиција”, наведено је у саопштењу.

Кошарац и Ито усагласили су се да у наредном периоду договоре састанак привредника из Републике Српске и Федерације БиХ са представницима Јапанске организације за спољну трговину /ЈЕТРО/ са сједиштем у Бечу, с циљем презентације домаћих привредних капацитета заинтересованим инвеститорима из Јапана.

Кошарац је пожелио Иту добродошлицу и успјех у дипломатској мисији у БиХ.

фото Фена

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Radenković i Dokić na sastanku sa ombudsmenom Mitrovićem

Radio Brčko

U Brčkom razgovarano kako spasiti ugostiteljstvo i turizam u vrijeme pandemije

Mirsad Arnautović

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa generalnom sekretarkom OSCE-a o blokadi rada državnih institucija

Radio Brčko