RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Međureligijski odbor organizuje “Veče predstavljanja običaja i narodne nošnje”

Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, Odbor za međureligijsku saradnju Brčko ovog vikenda organizuje manifestaciju „Veče predstavljanja običaja i narodne nošnje”.

U pitanju je prva manifestacija ovakvog karaktera u kojoj će akcenat biti na narodnim nošnjama i običajima naroda koji žive na ovom području – ističu organizatori.

Odbor za međureligijsku saradnju Brčko je uspostavljen 2012. godine i od tada do danas je kroz rad njegovih članova organizovano više različitih projekata  humanitarnog, edukativnog i kulturnog karaktera.

Jedan od takvih je i manifestacija koja će biti održana sutra naveče u velikoj sali brčanskog Doma kulture u čijem programu će, između ostalog, učestvovati Kulturno-umjetničko društvo “Bijela” iz Bijele, “Behar” iz Maoče i KUD Ilićka.

“Organizator je pripremio bogat program i prvi put reviju narodnih nošnji”, kazao je  ef. Sabahudin Ravkić, sekretar Odbora za međureligijsko saradnju Brčko.

“Ovaj odbor je predhodnih godina organizovao više zajedničkih projekata i manifestacija od šireg društvenog značaja kao što je zajedničko Veče duhovne muzike, manifestacija “Dani otvorenih vrata”, izvođenje predstava i organizovanje Ostolova i to je prepoznato od strane Međureligijskog vijeća u BiH”, ističe Ravkić.

„Veče predstavljanja običaja i narodne nošnje„ bit će održano sutra naveče u brčanskom Domu kulture s početkom u 18:30 sati. Ulaz je besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Поводом рођендана Брчко дистрикта вечерас манифестација посвећена успјешним женама

Radio Brčko

BiH: Započeli 27. Dani hrvatskog filma “Ivo Gregurević” u Orašju

Sandra Živković

Treći put u Brčkom manifestacija “Dani voća”

Mirsad Arnautović