RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Merhamet” Brčko podijelio humanitarne robe za mjesne zajednice Bukvik i Donji Brezik

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko distrikt BiH danas je izvršilo obećanu podjelu humanitarnih roba za socijalno ugrožene kategorije mještana Donjeg Brezika i Bukvika. Ukupno je podijeljeno 100 novih kabanica za đake-pješake, 20 paketa nove i rabljene garderobe za sve uzraste i šest paketa sa prehrambeno-higijenskim potrepštinama za domaćinstvo. Ukupna vrijednost podjele je oko 3.000 KM.

Trinaesta osnovna škola, Bukvik

Predsjednik „Merhameta“ Brčko Suvad Alagić kazao je da se trenutno prikupljaju sredstva od donatora i aplicira na javne pozive za dodjelu sredstava, kako bi se u narednom periodu realizovana podjela paketa sa hranom, što građani svakonveno traže od “Merhameta”.

Humanitarne robe za MZ Donji Brezik

Humanitarne robe koje su danas podijeljenjene u Brčko distriktu najvećim su dijelom donacija humanitarnih organizacija „Lilies of Hope“ i „Atlanta“ iz SAD-a, u koje su uključeni naši iseljenici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Све чешћа крађа шуме у Буквику

Vladimir Matijević

Брчко: Служен парастос у Буквику за настрадале Србе

Vladimir Matijević

“Merhamet” Brčko podijelio 300 novih jakni kabanica za đake pješake

Radio Brčko