Brčko

Metju Palmer u posjeti Brčkom

Metju Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a, boraveći danas u Brčkom sa čelnicima lokalne vlasti razgovarao je o aktuelnom ekonomskom, zakonodavnom i političkom trenutku Distrikta.

Palmer je posjetio i brčansku Luku, čija postrojenje su u procesu revitalizacije. „Distrikt ima mnogo pozitivnih iskoraka u zakonodavnom i organizacionom, ali i ekonomskom aspektu. No, ono što stoji i pred ovdašnjim vlastima je energičnija borba protiv korupcije i tu će ambasada SAD u BiH vlastima u Distriktu pružiti svu neophodnu tehničku podršku, kako bi aktivnosti u borbi protiv korupcije dale što bolje rezultate“, rekao je Palmer.

“Zakon o sprečavanju sukobu interesa koji smo usvojili, u potpunosti ga uskladivši sa evropskim standardima, te već formirana tročlana Komisija za praćenje njegove primjene, jedna je od tema o kojoj su svi akteri imali pozitivno mišljenje, a gospodina Palmera je zanimala dogradnja, odnosno perspektiva zakonodavnog okvira sa naglaskom na stvaranje preduslova za jačanje ekonomije, ali i borba protiv korupcije“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Sam čin posjete Palmera Brčkom, kao jedinom gradu, koji ne spada u krug glavnih gradova država, u Vladi Distrikta vide kao jasnu podršku ovoj sredini.

Ova podrška znači mnogo i stoga smo apsolutno spremni pojačati sve aktivnosti koje će imati za rezultat dalji progres ovog područja.

„Kad je riječ o borbi protiv korupcije usaglašeno je da potpišemo Memorandum o saradnji Distrikta sa ambasadom SAD-a u našoj zemlji, koji bi uz razmjenu iskustava podrazumijevao i dodatnu edukaciju naših službenika u aktivnostima borbe  protiv korupcije“, rekao je gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!