Brčko

Mjesec knjige: Veče s piscem Hadžemom Hajdarevićem

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige u Brčkom je sinoć upriličena veče s piscem. Brčanskoj publici je u Gradskoj Biblioteci predstavljen Hadžem Hajdarević, pjesnik, prozni pisac, esejist, publicist, pisac za djecu, urednik i priređivač izdanja drugih autora.

Sinošnje druženje brčaka sa književnikom Hadžemom Hajdarevićem bilo je ispunjeno  pričama autora o njegovim književnim djelima ali i pozitivnim iskustvima i prijateljstvima koje je imao i stekao u Brčkom i za kojeg ga vežu lijepe uspomene. Upravo zato  govoreći o tome šta trenutno piše Hajdarević je priznao da će naredni roman kojeg planira izdati upravo govoriti o Brčkom.

Hajdarević je naglasio da su ovakvi susreti publike sa autorima izuzetno važni kako bi se otklonile neke barijere te još više pravim čitaocima približila književna djela.

Osim samog autora o književnim djelima te načinu pisanja Hadžema Hajdarevića govorio je i Sead Husić književni kritičar i teoretičar.

Osim što je autor dvadeset književnih djela uglavnom poezije i proze Hajdarević je autor ili suautor više udžbenika iz nastave bosanskog jezika i književnosti za osnovne i srednje škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button