RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Neda Kozomara objavila svoju prvu knjigu bajki “Ramonda i čarolije”

Neda Kozomara, koja živi i stvara u Banjaluci, nedavno je objavila svoju prvu zbirku bajki za djecu „Ramonda i čarolije“, koja sadrži 17 bajki.

Donedavno naša sugrađanka koja sada živi i stvara u Banjaluci, spisateljica Neda Kozomara, koja je široj javnosti doskora bila poznata po objavljivanju eseja, priča i memoarske proze u mnogim listovima i časopisima, objavila je svoju prvu knjigu bajki pod nazivnom „Ramonda i čarolije“.

Kozomara u knjizi vješto Ramondu provlači kroz različite ambijente i situacije u kojima obitava zajedno sa drugim likovima: Boško Mamaroško, voćnu priču priča Tonči, Alex Papazjanija, Neda Meda Luna obasjava put Vili Dobrili i dr., na način da se bivše vrijeme zrcali u današnjem savremenom dobu i obrnuto.

Neda je ime glavnoj junakinji knjige Ramonda dala po istoimenom cvijetu koji nikad ne vene.

Kroz priče bajki i sudbine junaka u knjizi Neda Kozomara doticala se svih savremenih i aktuelnih tema koji muče ili zaokupljaju i djecu i odrasle, od ljubavi prema biljkama, životinjama, prirodnim fenomenima, pa do vršnjačkog nasilja i prevelike vezanosti djece za razne oblike IT tehnologija.

Kozomara nakon promocije knjige u nekoliko vrtića, RTRS i Radio Brčko, namjerava i dalje pisati bajke, a novu knjigu priča i eseja planira objaviti naredne godine.

Autorica priznaje da joj je bilo teže pisanje bajki od priča i eseja po kojima je već poznata u BiH i Srbiji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ari – Kalas – Buvije- Kenedi

Radio Brčko

Zimski ljubavnici

Radio Brčko

Bebi sapun

Radio Brčko