RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Šiz – friz

Čovjek starosti četrdesetih godina prije nekoliko godina je ušao u jedan poznati frizerski salon u našem gradu i sasvim odlučno zatražio od frizerke da mu na kosu, dužine desetak centimetara, stavi „hladnu trajnu“ frizuru.

Frizerki je bilo malo čudno, prije svega, zbog nepoznatog čovjeka koji nije ličio na nekog egzibicionistu, niti na rokera, već sasvim smjeran od kojeg bi se tako nešto najmanje očekivalo.

Služba je služba i frizerka prionu na posao.

Prvo, kiselina na tanke drvene viklere, sat vremena. Nakon toga pranje pa navijanje na veće, metalne viklere. Grijanje pod haubom još 45 minuta. Nakon toga skidanje viklera, češljanje, tapiranje, lakiranje i frizura „kaciga“ je bila spremna.

Čovjek je bio zadovoljan kad je ustao i onda se obratio majstorici; Hvala, sve je super, ali sad mi ovo ošišaj i operi!

Nikom ništa u salonu nije bilo jasno, ali se opet frizerka dohvatila posla. Začas je mušterijina glava bila kao sijalica gola. Kad je platio i krenuo zahvalio se začuđenoj radnici i ipak odlučio da pojasni situaciju.

Radilo se o tome da njegova žena kad ode u frizeraj zadrži se četiri časa pa kad se vrati kući s ondulacijom na glavi, on, njen suprug, nikad joj nije vjerovao da to sve što ima na glavi, od početka do kraja traje četiri časa!

Čak je posumnjao u tu priču iz frizerskog salona o njenom zadržavanju tamo, da je maltene, brak došao u pitanje. Ovako, sad će ON morati složiti priču, zašto je došao kući obrijane glave jer istina bi ga mogla koštati braka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Južni sjeverac

Radio Brčko

Dragana i Milena!

Radio Brčko

Iluzije

Radio Brčko