RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zimski ljubavnici

Danas je sve u minusu. Temperatura, faza, raspoloženje, ljudi oko mene. Ja pokušavam da se otrgnem i uhvatim za nulu pa ću lako na plus. Posmatram ljude u kafeu. Ima nas oko stotinjak u ogromnom prostoru. Većinom muškarci i tri do četiri žene. Da nije bijelih košulja na konobarima sve bi se crnilo kao da su vrane sletjele u salu. Svi zabundani, stegnutih dijelova tijela, a najviše duše od nelagode što donosi zima kad se kandžama uhvati za ljude i tlo. Ima jedna nepoznanica koju bih voljela razriješiti. Kako muškarci izdrže led na bosim nogama ispod hlača? Te kratke čarape u cipelama su mala utjeha za cijelu bosu nogu. Sjećam se zime koja je dosezala do minus 20 stepena Celzijusovih. Svi momci i moji školski drugovi su u Gimnaziji hodali bosih nogu s kratkim

Zima u mome kraju

čarapama. Da li je to navika, zdravlje ili srce u junaka? Nova vremena, novi izumi u svemu pa i u garderobi da bude lakše i toplije. Otud izum vijeka – helanke! Problem je samo što ih najčešće nose žene koje to nikako ne bi smjele obući, sa kilažom oko 100 kg i majicom do struka.

Za nježnije muškarce je širok izbor dugih gaća, muških štramplica i pidžameta, ali vidim, još uvijek, kod mlađarije kad sjede viri goli dio noge, siguran znak da baš nisu svi omekšali i postali malo ženstveni i krhki.

Groteskno je vidjeti velike ljubavnike kad skidaju hlače pa ostanu u dugim gaćama kao dječaci pred spavanje čekajući mlijeko u flašici. Nimalo seksi, a ni muški. Odmah žena treba znati s kim ima posla. Bar za tu priliku je trebao stisnuti petlju pa stvoriti iluziju muškarčine, sebi i njoj. Kao da je nama lako u najlon čarapama i haljinama lepršati u januaru. Najprije jurimo frajera pa se onda liječimo od prehlada..

Važan je plan, a pobjeda je u dobroj pripremi. Ima lijeka apoteka!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Priča Nede Kozomare objavljena u zbirci eseja i postova „Reč u mreži“

Radio Brčko

Bebi sapun

Radio Brčko

BJELINA

Radio Brčko