RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Otvorena izložba akademika Đure Sedera

U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta sinoć je otvorena izložba hrvatskog slikara  akademika Đure Sedera doajena hrvatskog slikarstva.

“Posjetioci imaju priliku da uživaju u preko trideset umjetničkih slika velikog formata  ovog umjetnika čiji izraz je ekspresivan sa izloženih više ciklusa u različitim tematikama”, kazala je na otvaranju izložbe Sonja Đurović, kustosica Umjetničke galerije u Brčkom.Ovaj vrsni hrvatski slikar je usko vezan i za BiH jer je preko trideset godina radio u  franjevačkim crkvama u našoj zemlji rečeno je na sinošnjem otvaranju.Đuro Seder je najveći živi slikar u Hrvatskoj danas, a ubraja se u najbolje slikare koji su  ikad bili na ovim prostorima. “Stoga mi je bilo veliko zadovoljstvo da u svoj zavičaj  dovedem ovog velikog umjetnika”, kazao je fra Mirko Jozić, predsjednik HKD Napredak u Brčkom.Izložba će biti postavljena u Umjetničkoj  galeriji u Brčkom do 15. janura 2019. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započeli Frančeskovi dani

Admir Kadrić

U Napretkovom domu upriličena večer poezije s Josom Živkovićem – Sojom

Radio Brčko

HKD ”Napredak” Brčko organiziralo tradicionalnu manifestaciju ”Pokladne maškare”

Radio Brčko