Brčko

Počelo obilježavanje 27. godišnjice 108. Pješačke brigade HVO Ravne Brčko

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane danas je u Brčkom počelo obilježavanje 27. godišnjice osnutka 108. Pješačke Brigade HVO-a Ravne Brčko.

Molitvi za poginule branitelje kod spomen obilježja Brigade u 16:30 sati u centru grada, te nakon toga i svečanoj akademiji u dvorani Hrvatko kulturnog društva „Napredak“, prethode cjelodnevna predavanja patera Mije Nikić i dr. Marine Jurčić, a koja nastavljaju i sutra.

Kako pobijediti psihičke traume jedna je od tema o kojoj se danas s posjetiteljima diskutiralo. Pater na ovo pitanje daje odgovor da nema mira bez suočavanja sa samim sobom.

“Seminar je namijenjen braniteljima i svima koji žele upoznati sebe, svoju prošlost, koja je kod svih nas jednim dijelom konfliktna. Poznato je da strahovi i traumatični događaji mogu utjecati na tjelesno i psihičko zdravlje, ako se ne razriješe, odnosno ako se osoba s njima ne susretne. Zato je dobro dublje zaroniti u svoju dušu, a mi vjerujemo da je Bog iznad svega i da svojom milošću liječi ljudsku dušu”, rekao je tijekom predavanja pater Nikić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button