RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pokrenuti Zavod za izgradnju Brčkog

Budžetom za tekuću godinu biće osigurana sredstva za funkcionisanje tri nove institucije i službe u Distrikru, a tiču se borbe protiv korupcije, implementacije evropskih projekata i razvoja grada.

“Neophodno je obezbijediti potrebna sredstva za funkcionisanje Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije na što nas obavezuju već usvojeni zakoni. Takođe, pri ovdašnjem Garantnom fondu, biće formirana jedinica za implementaciju međunarodnih razvojnih projekata, a zadatak nam je osigurati i novac kako bi, čim prije, profunkcionisao i Zavod za izgradnju grada“, rekao je, izdvajajući neke od prioriteta u radu ovdašnje zakonodavne i izvršne vlasti, predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sead Šadić: Borba protiv korupcije vodi se istinom, a ne dezinformacijama

Admir Kadrić

BiH: Potrebna bolja saradnja u borbi protiv korupcije

Radio Brčko

Projekt “Bez štele i pošteno”: Uključivanje mladih u borbu protiv korupcije imaće pozitivne generacijske efekte

Radio Brčko