RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja tokom vikenda

KRIMINALITET:

Tokom izvještajnog perioda (vikenda) nisu zabilježene prijave građana koje bi sadržavale bitna obilježja krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.
– Postupajući po prijavama građana, zbog narušavanja javnog reda, Policija je u skladu sa Zakonom o prekršajima Brčko distirkta BiH i Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH , lišila slobode lice sa inicijalima Đž.Š. rođen 1973. godine, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (drsko ponašanje) i člana 8 (Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka). Protiv imenovanog, je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distirkta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.
– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset vozača i vozila, gdje je kod osam vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Distrikta održala sastanak s predstavnicima navijačkih grupa iz Brčkog

Radio Brčko

Nasilje u porodici izraženo i u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Milić: Što hitnije utvrditi okolnosti pod kojima je izgorjelo auto poslanika Uroša Vojnovića

Radio Brčko