RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Полиција Брчко: Добра сарадња са локалним медијима

На иницијативу Удружења „БХ новинари“, представници локалних медија из Брчког одржали су данас са шефом Полиције Гораном Писићем и његовим сарадницима, радни састанак о унапређењу узајамне сарадње.

На састанку који је уприличен у згради брчанске Полиције на дневном реду биле су теме које се тичу улоге медија у дистрикту, појачавање сарадње са Полицијом те бољи и бржи приступ информацијама.

Говорећи о данашњем састанку и сарадњи са локалним медијима шеф брчанске полиције Горан Писић каже се данас највише причало о побољшању сарадње „како би медији што брже добјали информације од полиције и пласирали их крајњим корисницима.“

Он је рекао да ово неће бити једини састанак на ову тему и додао да се већ за крај фебруара планара сличан састанак са циљем постизања бољих ефеката сарадње.

Оцјењујући сарадњу са локалним медијима, шеф Полиције Горан Писић каже да је она јако квалитетна те да су медији средство како да се у примарној превенцији допре до одређених популација у граду, а са друге стране они дођу као савјест у одређеним ситуацијама гдје полиција и други органи требају поправљати у различитим облицима дјеловања.

У име Удружења “БХ новинари” Брчко обратио се и Адмир Кадрић који, у изјави новинарима, каже да је ово један у низу састанака којима се покушава поправити сарадња са Полицијом.

„Сарадња је јако добра и имајући у виду врло турбулентно вријеме у последња два мјесеца кроз које смо прошли и гдје су локални медији покушавали објаснити да овде нема критичних ситуација како су неки портали пренијели“, истакао је Кадрић.

Он је рекао да су новинари добили обећање да ће оперативци који воде неке секторе бити стално новинарима на располагању у смислу добијања детаљнијих информација ради боље информисаности јавности.

Обје стране на данашњем састанку су се сложиле да се свакако морају испоштовати законска ограничења која Полиција има када је давање информација у питању.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Policija oduzela još jedno vozilo od višestrukog povratnika u saobraćajnim prekršajima

Radio Brčko

Brčko: Završne policijska akcija “CER”- Umiješan i policijski službenik Distrikta

Radio Brčko

Brčko: Prioritet Policije – borba protiv “visoke korupcije” naročito u segmentu zapošljavanja

Admir Kadrić