RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan ugovor za nabavku nove dizalice za JP “Luka” Brčko

U ugovorenom roku od narednih godinu dana u jedinoj bosanskohercegovačkoj riječnoj luci na Savi u Brčkom, trebala bi biti instalirana i u promet puštena nova moderna dizalica za pretovar lučkih roba, nosivosti 27 tona sa kranom dužine 30 metara.

Početkom ovog mjeseca JP „Luka“ Brčko potpisalo je ugovor sa ruskom kompanijom o nabavci nove dizalice. Ugovor je vrijedan 2,58 miliona eura, a rok za isporuku dizalice je godinu dana.

Direktor JP „Luka“ Brčko Perica Josić za “Radio Brčko” je potvrdio da će na ovaj način brčanska luka postati modernija, efikasnija i samim tim konkurentnija kod pružanja svojih usluga.

Perica Josić

Nabavka nove dizalice odvija se kao dio projekta kompletne revitalizacije i modernizacije „Luke“  Brčko.

„Sa novom dizalicom “Luka” neće bitnije širiti asortiman pretovara roba, ali će postojeće i novougovorene  usluge, postati povećane i ekspeditivnije“, kazao je Josić.

Josić je naveo da bi instaliranjem nove dizalice „Luka“ Brčko bila u prilici, na godišnjem nivou, udvostručiti pretovar roba.

Nabavka nove dizalice finansira se nepovratnim kreditnim sredstvima iz granta Evropske komisije.

Josić je pojasnio da će preostalih oko 400.000 eura, u dogovoru sa Evropskom komisijom, biti preusmjereno u nabavku mehanizacije koja će opsluživati novu lučku dizalicu.

Prva faza revitalizacije „Luke“ Brčko započela je sredinom šestog mjeseca rekonstrukcijom lučkog platora sa odvodnjom oborinskih voda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U toku revitalizacija JP “Luka” Brčko

Suvad Alagić

“Luka” Brčko poslovnu godinu završava sa gubitkom od oko 300.000 KM

Suvad Alagić

Супервизор Скенлан и амбасадор Аустрије Хартман посјетили дистрикт Брчко

Миљана Ђурђевић