Brčko

Brčko: U Gradskoj galeriji ove godine 14 izložbi

Gradska gelerija u Brčkom samo tokom ove godine upriličila je petnaestak veoma kvalitetnih umjetničkih izložbi. Sličan je plan i za 2020. godinu, uz tendenciju da se stvore preduslovi da galerijski prostor za posjetioce bude otvoren i u prijepodnevnim, ali i u večernjim satima. Veoma je važno da ljubitelji umjetnosti imaju priliku, onda kad im to najbolje odgovara, posjetite svaku od postavljenih izložbi.

Sonja Đurović

„S obzoirom da su trenutno u funkciji dva izložbena prostora, u Vijećnici i onaj u pješačkoj zoni, pokušat ćemo osigurati da prvi radi prijepodne, a drugi popodne. No to je sad dosta teško izvodljivo, jer se  sama bavim gotovo svim pitanjima u vezi sa Galerijom, a u javnim službama Distrikta ne postoji odredba koja omogućava dvokratno radno vijeme,“ istakla je kustosica brčanske Galerije Sonja Đurović.

Inače, u narednoj godini je takođe planirano petnaestak izložbi od kojih je možda najznačajnija, ona multimedijalna Ismara Mujazinovića, koja će osim njegovog, u fokusu imati i opus njegovog oca, Ismeta Mujazinovića, dodala je Đurović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!