RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Preporod Brčko: Upis novih polaznika na kurseve engleskog, njemačkog i turskog jezika

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Brčko pokreće novi ciklus učenja engleskog i njemačkog jezika nivoa A1 i A2 te kursa turskog jezika za početnike.

Preporodova škola stranih jezika je pokrenuta još 2013. godine i od tada se uglavnom dva puta godišnje upisuju novi polaznici za učenje stranih jezika. U toku je upis novih polaznika za grupu koja bi trebala krenuti sa nastavom od februara mjeseca u narednih šest mjeseci uz primjenu svih epidemioloških mjera.

“I ove godine radimo kurs engleskog jezika za sve uzraste po Kembridž programu, kurs njemačkog jezika nivo A1 i A2 te kurs turskog jezika za početnike” pojasnila je Adisa Osmić Smajić profesorica engleskog jezika.

Preporodovu školu stranih jezika trenutno pohađa 180 polaznika od čega je 40 odraslih raspoređenih u šest grupa dok su mlađi polaznici raspoređeni u 21 grupu.

Izvođenje nastave na kursevima jezika se obavlja u Prostorijama preporoda u Brčkom ali i u isturenim odjeljenjima u naseljima Brka, Gornji Rahić, Maoča i Brod. Radom škole koordinira Mirza Karamehić profesor njemačkog  jezika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Preporod Brčko: Dvije stotine polaznika uspješno završilo kurs stranih jezika

Mirsad Arnautović

Brčko: Preporod organizovao promociju albuma “Sevdah i klasika”

Mirsad Arnautović

U povodu 22. godišnjice Distrikta “Preporod” upriličio koncert „Brčkom s ljubavlju“

Radio Brčko