RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Programi samozapošljavanja ove godine otvaraju preko 70 novih poslovnih subjekata

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta trenutno realizuje dva Programa samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi u ukupnoj vrijednosti višoj od milion KM. Ovim programima je u proteklih nekoliko godina otvoreno više od stotinu start up-ova u Brčko distriktu.

Brčko distrikt je među prvima u BiH prije nekoliko godina započeo realizaciju Programa  samozapošljavanja u privredi za koji se svake godine u budžetu izdvaja oko pola miliona KM. Ovaj program se pokazao izuzetno popularnim jer se svake godine za ova sredstva prijavi gotovo dvije stotine biznis planova od kojih za oko 50 njih budu  dodijena sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.

“Podaci govore da se radi o veoma uspješnom programu zapošljavanja lica sa evidencije zavoda za zapošljavanje” ističe Vlado Jevtić direktor Zavoda.

Poučena dobrim rezultatima iz programa samozapošljavanja u privredi, Vlada Brčko distrikta prošle godine pokrenula je i novi Program samozapošljavanja u poljoprivredi za šta je takođe izdvojeno pola miliona KM.

Kroz realizaciju ova dva programa samozapošljavanja, u Brčko distriktu bi u ovoj godini trebalo biti otvoreno preko sedamdeset novih poslovnih subjekata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela edukacija za aplikante u Programu samozapošljavanja

Mirsad Arnautović

Брчко: Почела обука за будуће предузетнике

Vladimir Matijević

Ove godine uz pomoć Zavoda za zapošljavanje posao dobilo 260 osoba

Sandra Živković