RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Дјевојчица Аделиса (10) потпуно непокретна, она и мајка преживљавају од 350 марака мјесечно

Самохрана мајка Ремзија Авдић са мјесечним примањима од 350 КМ његује потпуно непокретну десетогодишњу кћерку Аделису Авдић.

Ремзија Авдић

Ремзија живи на Прутачама у изузетно неусловној кући за његовање тешко болесне особе.

Од Аделисиног рођења, компликације су се само низале једна за другом, истиче Ремзија.

„Код ње је проблем оштећење кичме, сви су јој органи осим срца и мозга помјерени, остала је непокретна, цијели живот ће морати овако да живи“, истиче она.

Аделиса је потпуно непокретна и зависи од своје мајке, која уз њу мора да проведе 24 часа дневно, због чега није у могућности да ради. Живи од дјечијег доплатка од 120 КМ и туђе његе и помоћи од 230 КМ.

Аделисини налази

„Најпотребније јој је да има основне лијекове, сирупе, креме и пемпас, све је то основно што мора да има, а и то једва купујемо, а да не говорим о посебној храни, јер она не смије све да једе“, рекла је Ремзија.

Она додаје да се обраћала свим институцијама, међутим, максимум од њих је добила, сада је све на људима добре воље, који јој помажу, јер сама не би могла.

Неусловна кућа у којој Ремзија живи са непокретном цурицом

Сви људи који желе да помогну Ремзији, могу то учинити уплатом жељеног износа на број трансакцијског рачуна.

Подаци о рачуну:

Име и презиме: Авдић Ремзија

Трансакцијски рачун: 3383702560774764

Позив на број: 40297689000

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Удружење “Кап спаса” организовало акцију даривања крви

Миљана Ђурђевић

Стотину ускршњих пакета захваљујући Милени Даус из Швајцарске

Admir Kadrić

Banjalučki konobar udruženju “Iskra” darovao ušteđevinu od 20.000 kovanica

Radio Brčko