RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Rekonstruiše se infrastruktura u MZ Meraje

Gradska mjesna zajednica Meraje, koja trenutno broji preko hiljadu stanovnika, uskoro bi trebala imati revitaliziranu infrastrukturu u dijelu vodoopskrbe i regulacije otpadnih voda. Pri kraju je i izgradnja dječijeg zabavnog parka.

Za infrastrukturne radove koji se trenutno izvode u mjesnoj zajednici Meraje iz budžeta Brčko Distrikta izdvojeno je oko 250.000 KM, kazao je za Radio Brčko distrikta, Maid Halilović, povjerenik MZ Meraje.

„Meraje su povratnička mjesna zajednica i u proteklom vremenu Vlada i Skupština Brčko Distrikta mnogo su pomogli da se u poslijeratnom periodu dosta objekata i infrastrukture ovdje izgradi i revitalizuje, posebno kod kanalizacione i vodovodne mreže, kao i saobraćajnica i ulica“, naveo je Halilović.

U proteklom periodu na Merajama je renovirana gradska česma, pri kraju je izgradnja novog dječijeg zabavnog parka, izgrađene su nove ulice Alosmana Topčića i Najfe Šehića, a krenula je i realizacija kanalizacione i vodovodne mreže.

„Sredstva za rekonstruisanje infrastrukture u naselju Meraje i gradnju dječijeg zabavnog parka u iznosu od oko 250. 000 KM obezbijeđena su iz budžeta Brčko Distrikta“, naveo je Halilović.

Halilović je kazao da se do prije dvije godine operisalo sa cifrom od oko 1.200 mješatana Meraja, ali zbog migracija uslovljenih ekonomsko – socijalim prilikama koje su zahvatile čitav ovaj region, trenutno je ovaj broj spao ipod hiljadu mješatana Meraja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH želi rekonstruirati 11 graničnih prijelaza te 13 pograničnih

Radio Brčko

Brčko: Okončani radovi na rekonstrukciji SMS „Blatuša“

Radio Brčko

Startovali radovi na rekonstrukciji brčanskog Zanatskog centra

Admir Kadrić