RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Šef brčanske Policije Goran Pisić: Nema bojazni od rata u BiH

Brčanska Policija je prije svega zahvalna građanima Distrikta koji su pružali različite vidove informacija i podrške u očuvanju dostignute stabilnosti i međunacionalnih odnosa Distriktu, posebice u minulih mjesec – dva dana.

Ista zahvalnost, usmjerena je i ka predstavnicima zvaničnog političkog i vjerskog života, koji su svojim umirujućim izjavama omogućili policiji da profesionalno dijeluje i u ovom kontekstu.

„Pronašli smo adekvatan operativni odgovor kad je u pitanju kretanje navijačkih grupa sa zastavama kroz naselje Ilićka ali i kod precrtavanja grafita, koje podsjećaju na žrtve u Srebrenici ispisanih na zidu brčanskog gradskog mezarja Ivici, kroz otkrivanje i procesuiranje počinilaca. Takođe smo procesuirali i pripadnike jednog udruženja, koje egzistira van teritorije Distrikta i čiji članovi su, u vojnim uniformama se kretali po gradu, a to naš Zakon o mirnom okupljanju, ne dozvoljava“, rekao je šef brčanske Policije Goran Pisić.

U policiji očekuju da kroz sudski proces počinioci budu adekvatno sankcionisani, kako se ova i slična djela i zbog te činjenice, nebi ponavljala.

„Mi ćemo svakako i po uputama ovdašnje vlade, ali i po sopstvenim operativnim zadacima nastaviti preventivno djelovati, pa smo tako zakazali novi konsultativni sastanak sa vođama navijačkih grupa“, ističe Pisić.

Distrikt je, kao istinska multietnička zajednica jako ranjiva, posebno kada se u vidu ima situacija u ostatku BiH, odnosno aktuelni politički odnosi u našoj zemlji.

“Ono što mi je drago, jeste da je politički odgovor svih političkih subjekata u Distriktu, bez obzira da li su u poziciji ili opozicijim, bio adekvatan spram perioda kroz koji smo prošli, te da su na određene incidentne situacije, faktički ovdašnji političari slali jake i jako pozitivne poruke koje su prihvaćene od građana“, akcentirao je Pisić.

Imajući i sve navedeno u vidu Pisić, stanovnicima Distrikta, koji se plaše najcrnjeg scenarija jasno poručuje:  „Nemoguće je da dođemo u tu vrstu situacije da na području Distrikta ili BiH, dođe do izbijanja ratnih sukoba“, poručio je šef brčanske Policije Goran Pisić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Полиција Брчко: Добра сарадња са локалним медијима

Vladimir Matijević

Ministar Katica posjetio Policiju Brčko distrikta BiH

Radio Brčko

Brčko: Jedno lice lišeno slobode zbog osnova sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

Radio Brčko