RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sjednica brčanskog Parlamenta naredne srijede

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu, na današnjem sastanku, utvrdili su potencijalni dnevni red predstojeće 43. redovne sjednice Skupštine Distrikta.

Među dvadesetak tačaka tu je i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu Distrikta koji je Vlada usvoila na jutrošnjem zasjedanju.

!Potom, set zakona koji se odnose na plate zaposlenih u javnim službama Distrikta, kao i odluka o konačnoj lokaciji na kojoj će biti izgrađena multifunkcionalna sportska dvorana, te Odluka o kreditnom zaduženju za revitalizaciju brčanske „Luke“”, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Inače, prije početka ovog zasjedanja treba biti okončana sjednica koja je prekinuta prije sedam dana, na kojoj će se nastaviti rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju, što je preduslov za formiranje Zavoda za izgradnju grada, te pored ostalog o prijedlogu Odluke o ukidanju naplate participacije za zdravstvene usluge u Distriktu.

Kako je planirano, sjednica Skupštine biće upriličena naredne srijede, 13. marta sa početkom u deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обезбијеђена средства за Ловочуварску службу

Миљана Ђурђевић

Брчко: Предсједништво Синдиката тражи усвајање Закона о раду

Миљана Ђурђевић

Усвојен Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава донација за спортске клубове

Radio Brčko