Brčko

Škola plesa „Mambo“ Brčko državni prvak BiH i u mlađim kategorijama

Nakon osvojene titule državnog prvaka BiH u LA plesovima u kategoriji odraslih u martu ove godine, škola plesa „Mambo“ Brčko je protekli vikend u Sarajevu postala i državni prvak BiH u formacijskim plesovima u kategoriji pionira i juniora.

Dvije sportske latino formacije, Mambo Team, u kategoriji pionira (Marija Jovičić, Manuela Marić, Katarina Pudić, Lana Ćurčić, Zina Fazlović, Mara Vrhovac, Lorena Pavić i Jovana Rikanović) i Mamboline u kategoriji juniora (Farah Dervišević, Asija Atić, Katarina Ilić, Nikolina Blagić, Emina Palamarević, Šemsa Palamarević, Ana Đogić, Tatjana Perić, Teodora Tešić, Anja Balgojević i Duška Jovanović) u subotu 03.11.2018 godine u sarajevskoj dvorani Ramiz Salčin su se okitile titulama državnih prvaka BiH u sportskim latino formacijama za 2018. godinu.

Organizator turnira je bio plesni klub Astorija iz Sarajeva i Savez sportsko – plesnih klubova BiH.

Pored ova dva rezultata, na kvalifikacionom turniru u kategorijama parova i solo kategorijama škola plesa „Mambo“ Brčko je osvojila preko 30 medalja što predstavlja još jedan dokaz da se u u školi plesa „Mambo“ podjednako uspješno radi i sa mlađim i sa starijim kategorijama.

Ovim rezultatom stavljena je tačka na najuspješniju godinu od osnivanja ovog sportskog kolektiva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button