RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Slovo o Povelji Kulina bana

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, Fondacije „Bećirević“, Fondacije „Laila“ i Fondacije „Legat Ekmečić“, trodnevnom manifestacijom „Dani povelje“ obilježava se 830 godina od nastanka Povelje Kulina bana.

Tim povodom je, u Domu Islahijeta, o Povelji govorila profesorica Adisa Kešetović, naglasivši da je Povelja kao Ugovor o slobodnoj trgovini izneđu dvije države, Bosne i Dubrovačke Republike, značajna sa mnogo aspekata, a posebno jer potvrđuje istoriju državnosti srednjovjekovne Bosne, kao i autentičnog pisma Bosančice.

“Dani Povelje“ sinoć su iskorišteni i za otvorenje izložbe arheoloških artefakata iz srednjeg vijeka, inače, dio privatne zbirke Miralema Bećarevića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U “Islahijetu” upriličene radionice pisanja bosančice za djecu i odrasle

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: “Dani Povelje” završeni druženjem sa studentima

Radio Brčko

U Brčkom promoviran roman “Ljetopis kralja Tvrtka” Jasmina Imamovića

Suvad Alagić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!