BrčkoKultura

“Preporod” Brčko realizira projekt proširenje biblioteke

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod“ Brčko ovih dana započeo je uređenja knjižnog fonda biblioteke koja broji preko 4.000 naslova knjiga, a čiji će jedan dio biti izmješten u salu, a drugi u potkrovlje “Islahijeta” Brčko. Preporod je pozvao institucije i građane da  donacijama pomognu proširenje ove biblioteke.

„Preporod“ Brčko skoro pune dvije decenije uspješno baštini biblioteku koja trenutno broji više od 4.000 naslova, koji su pohranjeni i izloženi u književnim tematima.

Edin Jašarević, predsjednik “Preporoda” Brčko za “Radio Brčko” kazao je da je već započelo uređenja knjižnog fonda biblioteke čiji će jedan bio biti izmješten u salu, a drugi u potkrovlje u brčanskom “Islahijetu”.

Edin Jašarević, prof.

On je naveo da će prilikom novog uređenja “Preporodove” biblioteke biti ispoštovani svi estetski i funkcionalni zahtjevi koje podrazumijeva biblitečka djelatnost.

Jašarević je rekao da će uz, uz postojeće odjele bošnjačke, bosanskohercegovačke, orijentalne i knjige starijih datuma koje imaju svoj historijsko- kulturološki značaj i ulogu, u “Preporodovoj” novouređenoj biblioteci biti smješten i odjel zavičajnih pisaca iz Brčkog.

Jašarević je pozvao sve institucije, udruženja i građane Brčkog, BiH i dijaspore, da darivanjem knjiga, te materijalnim i novčanim donacijama pomognu proširenje „Preporodove“ biblioteke, čije idejno rješenje radi Edita Čaušević, mr. arhitekture iz Brčkog koja živi u Sarajevu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button