Brčko

Spasioci iz Brčkog učestvuju u potrazi za nestalim licem na području Lopara

Zaposlenici Odjeljenje za javnu sigurnost Vlade Brčko zajedno sa pripadnicima nekoliko nevladinih spasilačkih udruženja od jutros se nalaze na području Opštine Lopare, gdje u saradnji sa tamošnjim službama i stanovništvom učestvuju u potrazi za starijom osobom nestaloj na teritoriji te opštine.

„Iz Brčko distrikta u potrazi učestvuje oko 15 pripadnika Civilne zaštite uz angažovanje 5 terenskih vozila, sanitetskog vozila, drona i ispomoć 10 pripadnika brčanskih nevladinih organizacija, Gorske službe spašavanja Brčko i Norveške narodne pomoći, te se nadamo da ćemo uspjeti pronaći ovo lice čiji nestanak je prijavljen nakon što je otišao u branje gljiva”, potvrdio je za Radio Brčko Mićo Simikić šef Pododjeljenja za zaštitu i spašavanje.

Simikić je dodao da uprkos obučenim pripadnicima spasilačkih službi ovog Odjeljenja te angažovanjem volontera ali i drugih specijalizovanih službi iz entiteta intezivna potraga za našim sugrađaninom Borislavom Mišovićem čiji nestanak je prijavljen početkom decembra prošle godine nažalost nije urodila plodom i isti još uvijek nije  pronađen.

Iz ovog Odjeljenja su još jednom pozvali na povećan oprez sve one koji u svojim porodicama imaju starije osobe sa simptomima senilnosti kao i djecu sa posebnim potrebama da budu posebno pažljivi jer upravo se takva lica najlakše dezorijentiraju u prirodi, te su vrlo često posljednjih nekoliko godina prijavljivani takvi nestanci i organizovane velike potrage za licima tih starosnih skupina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button