RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan: Suradnja i koordinacija na svim nivoima ključna za realizaciju brčanske spojnice autoputa

U okviru svojih dužnosti u skladu sa Konačnom arbitražnom odlukom za Brčko, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt, Michael Scanlan, prisustvovao je današnjem sastanku ministra prometa i komunikacija BiH, gradonačelnika Brčkog i predsjednika Skupštine Distrikta, entitetskih premijera, te direktora entitetskih preduzeća za upravljanje autoputevima. Na sastanku se razgovaralo o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a posebno spojnici kroz Distrikt.

Efikasna suradnja i koordinacija na svim novima vlasti u BiH od suštinskog je značaja za brzu i uspješnu implementaciju ovog kompleksnog i za cijelu zemlju ekonomski značajnog projekta. Današnji sastanak koji je sazvalo Ministarstvo prometa i komunikacija je korak u tom smjeru. Supervizor pozdravlja opredijeljenost svih zainteresiranih strana da se u kratkom roku ponovo sastanu te poziva na brz napredak u donošenju pozitivne odluke.

Trasa autoputa kroz Distrikt, skupa sa modernizacijom Luke Brčko koja je u toku i zajedničkom obnovom mosta Brčko-Gunja koji spaja Distrikt sa Hrvatskom, pretvorit će Distrikt u multimodalno prometno čvorište koje će spajati BiH sa tržištima Zapadnog Balkana i Evropske unije. To će osigurati dodatni ekonomski poticaj Brčkom i privući nove investitore, te tako pomoći Distriktu da zadovolji uslove iz Konačne arbitražne odluke za Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor Scanlan posjetio JP “Komunalno Brčko”

Radio Brčko

Scanlan u Brčkom: Glavni problem je to što su političari zaboravili da javni interes mora biti na prvom mjestu

Radio Brčko

Бeртон: Питање чланства БиХ у НАТО-у се користи за одгађање формирања власти

Radio Brčko