RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan: Odgovornost i hitnost ključni za osiguranje prosperiteta u Brčkom

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan prisustvovao je danas sastanku Jedinice za implementaciju projekta modernizacije Luke Brčko. Supervizor je još jednom naglasio značaj ovog projekta, ne samo za Brčko i užu regiju nego i za cijelu državu. U tom smislu, pozvao je sve sudionike da ulože dodatne napore kako bi se ubrzale administrativne procedure za blagovremeno i uspješno okončanje treće faze projekta, koja uključuje novi željeznički i cestovni pristup luci, kao i reformu korporativnog upravljanja Javnim preduzećem “Luka Brčko” d.o.o.

Supervizor je nastavio razgovore sa klubovima poslanika u Skupštini Brčko Distrikta, a danas se sastao sa predstavnicima PDP-a, US-a, SBiH i BH Bloka. Još jednom je istakao potrebu da se hitno djeluje po pitanju provođenja infrastrukturnih projekata koji su u toku i usvajanja, ovog proljeća, novog zakona o državnoj službi kako bi se osiguralo da Distrikt ima efikasnu i odgovornu javnu upravu, okrenutu ka pružanju usluga građanima.

Supervizor je također naglasio potrebu da se hitno djeluje po pitanju energetskih inicijativa, uključujući i usvajanje modernog zakonodavstva o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti ovog proljeća. Ovo će otvoriti nove mogućnosti za ulaganja u energetski sektor, te upotpuniti program utopljavanja javnih objekata koji je u toku, kao i izradu Akcionog plana Inicijative “Zeleni gradovi”. Sve ovo zajedno će omogućiti da građani Brčkog vide pomak u pravcu pristupačne, održive i zelene energije u Distriktu koja također doprinosi otvaranju novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

Supervizor Scanlan je obišao i nove prostorije Kancelarije za prevenciju korupcije Brčko Distrikta i Komisije za odlučivanje o sukobu interesa. Naglasio je da će efikasna i odgovorna javna uprava, u kojoj nema korupcije i političkog pokroviteljstva, omogućiti vlastima Distrikta da ispune svoju obavezu da građanima osiguraju dobru upravu. To će također kreirati povoljnu klimu za privlačenje investitora i donatora za implementaciju inicijativa koje će doprinijeti prosperitetu i boljem životu u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor Scanlan pohvalio Policiju Brčko Distrikta

Radio Brčko

Golić: Podržavamo donošenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa Brčko distrikta

Radio Brčko

Saopštenje za javnost HDZ-a 1990: Hoće li radne subote biti i za administraciju Odjela za obrazovanje?

Radio Brčko