RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sutra nova sjednica brčanskog Parlamenta

Na sutrašnjoj sjednici brčanskog Parlamenta, prijedlogom dnevnog reda, predviđeno je 27 tačaka, među kojima su i izmjene i dopune Zakona o javnoj imovini, po hitnom postupku.

Tu su i izmjene i dopune Zakona o prostornom planiranju i građenju u drugom čitanju, kao i onaj o platama i naknadama sudija i tužilaca, te dopune Zakona o službi u organima javne uprave u Distriktu koji su u proceduri prvog čitanja.

Među značajnim tačkama je i razmatranje Informacija o procesu fiskalizacije u Distriktu, kao i Odluke o neradnim danima za tekuću godinu, te izvještaja o poslovanju JP Komunalno i rasprava o preraspodjeli viška prihoda nad rashodima JZU Zdravstveni centar Brčko. Početak zasjedanja zakazan je za 10 sati, a Radio Brčko će cijeli tok sjednice direktno prenositi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine povodom Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Brčko: Skupština podržala Finansijski plan Zdravstvenog centra

Admir Kadrić

Brčko: Informacija o provedenoj fiskalizaciji na sjednici brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić