RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U brčanskoj Gimnaziji trenutno u izolaciji sedam učenika i dva profesora

Prema informacijama koje smo dobili od direktorice Gimnazije „Vaso Pelagić“ Brčko Amele Helać, trenutno je u ovoj brčanskoj srednjoj školi zbog virusa korona u izolaciji sedam učenika i dva profesora, dok se nastava odvija bez zastoja i bilo kakvih problema, uz striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Ove školske godine Gimnaziju pohađa 388 učenika razvrstanih u 24 odjeljenja. U prvom upisnom roku upisano je prema planu svih šest odjeljenja.

Amela Helać
Adnan i Marija

„Gimnazija ima opći smjer, a nekoliko godina unatrag uvedeni su društveno-jezički i računovodstveni smjer, za koje đaci pokazuju sve više interesovanja“, napomenula je Helać.

U školi se izučava i napredni njemački jezik za koji je ove godine iskazan toliki interes da se morala uraditi klasifikacija učenika putem prijemnog ispita.

Učenica četvrtog razreda Marija Mihajlović kazala je da je i ove, kao i svake godine, u Gimnaziji 26. septembra na prigodan način obilježen Evropski dan jezika.

Predsjednik Vijeća učenika Gimnazije Adnan Karamujić kazao je da Vijeće prije svega, postoji zbog dvosmjerne komunikacije sa školom i upravom, kao i sa samim profesorima. Vijeće je u prošloj godini imalo aktivnosti vezane za obilježavanje „Dana zaljubljenih“, „Dana planete Zemlje“, „Dana škole“ i drugo.

Svi nastavni predmeti pokriveni su odgovarajućim nastavnim kadrom, koji je angažiran na neodređeno i određeno vrijeme.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Verbalni napadi na maloljetnike putem društvenih mreža u porastu

Mirsad Zahirović

Брчко: Гимназијалци најбољи на такмичењу – Пројект Грађанин

Миљана Ђурђевић

U brčanskoj Gimnaziji nema žohara

Sandra Živković