RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčko distriktu i ove godine više od 300.000 maraka za besplatne udžbenike osnovcima

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade provelo je neophodne procedure za nabavku i raspodjelu besplatnih udžbenika za sve osnovce u Distriktu. Budžetske implikacije, po ovom osnovu, su oko 350.000 maraka.

Samir Čorbadžić

„Nabavka udžbenika za brčanske osnovce je zakonom propisana obaveza koja se svake godine realizuje i to na osnovu plana koji mi, iz odjeljenja, usaglasimo sa direktorima svih osnovnih škola, pa je tako bilo i ovoga puta“, ističe šef Pododjeljenja za zajedničke poslove, odjeljenja za obrazovanje, Samir Čorbadžić.

Inače, prema već ranije potpisanim ugovorima, naručeni udžbenici u školama bi trebali biti najkasnije za desetak dana, odnosno do 15. avgusta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zbog niskih temperatura ranije započinje grejna sezona u školskim objektima

Mirsad Arnautović

Brčanska Vlada i ove godine osigurala besplatne udžbenike za brčanske osnovce

Emina Osmić-Hajdarević

Brčko: U tijeku pripreme za izgradnju novih objekata obdaništa i zabavišta „Naša djeca“

Gorana Antić