RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ovogodišnji Svjetski dan turizma u sjeni ograničenja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa

Svjetski dan turizma 27. septembar ove se godine obilježava u posebnim okolnostima koje su zbog pandemije  korona virusa dovele do najporaznijih rezultata turističkog prometa u svjetskim turističkim razmjerama. Ove godine u fokusu je bio seoski turizam.

„ Ovogodišnji slogan obilježavanja dana turizma je „Turizam i ruralni razvoj“ i upravo u tom pravcu smo potencijalnim turistima i mi preporučivali aktivan odmor u prirodi, promociju seoskih gazdinstava kao mjesta na otvorenom koja će u budućnosti sve više biti korištena za prezentaciju domaće gastronomije i lokalnog kulturno  historijskog naslijeđa uz primjenu svih zdravstvenih preporuka“ istakao je Aleksandar Đurić šef Službe za turizam u Brčko distriktu.

I dok je pandemija korona virusa ove godine širom svijeta zaustavila više od milijardu turista da odu u neke dalje destinacije mnogi su u uslovima ograničenog kretanja otkrili neke nove  prirodne ljepote u našoj zemlji ili u svojoj lokalnoj zajednici.

Prema procjenama, turizam u Bosni i Hercegovini, svakog dana zbog pandemije koronavirusa gubi oko milion konvertibilnih maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

„Brčansko ljeto-Savski cvijet“ posjetio veliki broj turista

Gorana Antić

Danas je Svjetski dan turizma

Mirsad Arnautović

Брчаци ће боравак у “Бањи Врућици” моћи плаћати у шест рата

Дејана Крстић