Brčko

U Brčkom sinoć svečano obilježena sjajna 75-godišnja istorija Odbojkaškog kluba “Jedinstvo”

Odbojkaški klub „Jedinstvo“ sinoć je prigodnom svečanošću obilježio 75 godina od svog osnivanja. Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe gotovo svi asovi brčanske odbojke, ali i eminentni prijatelji kluba, ne samo iz cijele BiH već i iz zemalja regiona.

„Prisustvo ovolikog broja uglednika iz odbojkaškog sporta u regionu potvrđuje da je „Jedinstvo“ i odbojka, ostalo brend Brčkog kroz sve ove godine. Uvijek smo bili i ostali rasadnik kvalitetnih igrača, što nas obavezuje i u narednom periodu i u tom kontekstu temeljni zadatak nam je „Jedinsvo“ vratiti na šampionske staze u seniorskoj konkurenciji, s obzirom da smo ovaj zadatak već ispunili u konkurenciji kadeta“, istakao je, aktuelni predsjednik, nekadašnji as kluba, prvotimac zagrebačke „Mladosti“ i reprezentacije eks Jugoslavije Memedalija Žilić.

O značaju „Jedinstva“ kao perjanice brčanskog sporta, ali i njegovoj ulozi u razvoju i jačanju odbojke bivše države, sa velikim respektom govorio je i aktuelni predsjednik OS Srbije Zoran Gajić.

„Svima nama iz odbojke više je nego jasno da je veoma veliku ulogu “Jedinstvo“ odigralo u razvoju odbojkaškog sporta na prostorima bivše države. Od “Jedinstva” su svi učili, i tadašnja “Zvezda”, “Vojvodina”, “Partizan”, ali i zagrebačka “Mladost” te sarajevska “Bosna” kako se, ne samo igra odbojka, već i organizuje uspješan odbojkaški klub u svakom smislu“, istakao je aktuelni predsjednik OS Srbije Zoran Gajić.

U gotovo istom istorijskom svjetlu govorio je i predsjednik OS BiH Alija Fatić.

„Ne treba napominjati koliki je značaj „Jedinstva“ za odbojku BiH, kao i tradicija brčanske odbojke. Da je ovaj grad rasadnik vanserijskih odbojkaša potvrđuje i današnja snaga Distrikta u ovom sportu za BiH“, istakao je Fatić.

U ime brčanske Vlade, koja je 75. rođendan „Jedinstva“ uvrstila u svečanosti povodom 22. godišnjice Distrikta, svoje impresije iznio je i šef resornog odjeljenja Pero Gudeljević.

„Nepobitna je temeljna uloga „Jedinstva“ u razvoju i jačanju odbojke, ne samo u Distriktu, Bosni i Hercegovini, već i šire te stoga ima puno razloga za večerašnje slavlje. Što se tiče brčanske Vlade, uvijek smo dužnu pažnju poklanjali naročito jačanju klubova koji postižu odlične rezultate, a zasigurno jedan odnjih je i ovaj klub“, naglasio je Gudeljević.

Sinoćnja svečanost je iskorištena i za dodjelu priznanja i zahvalnicama svim asovima kluba, koji su nagrađeni gromoglasnim aplauzima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!