Brčko

U Vijećnici upriličen prijem za prosvjetne radnike dobitnike prestižnih priznanja

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u prostorijama Vijećnice upriličio prijem za prosvjetne radnike s područja Distrikta koji su dobitnici prestižnih priznanja za svoj rad.

Gradonačelnik se zahvalio prisutnima za dosadašnji uloženi trud i što su ostvarili da njihov rad bude prepoznat i izvan granica BiH.

„Važni su nam ovakvi susreti i ponosni smo svi na ova ostvarenja koja su značajna i za sve građane Distrikta i BiH. Hvala im što su učinili Distrikt prepoznatim i što su ujedno i motivacija učenicima da idu tim putem. Bitno je da se krećemo naprijed u pozitivnom smjeru i takve aktivnosti ću uvijek podržati“, kazao je Kadrić.

Nastavnici i učenici su se zahvalili na prijemu i što je gradonačelnik prepoznao njihove inicijative i zalaganja, te naglasili, da im je to dodatni podstrek za daljni rad.

Prijemu su prisustvovali i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Podojeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić koji su iskoristili priliku i čestitali prisutnima na ostvarenim rezultatima i poručili da tim putem i nastave.

British Council u BiH  realizirao je projekt “Škole za 21. stoljeće” i u okviru tog programa, svaka škola na Zapadnom Balkanu je dobila određen broj micro:bit uređaja – džepnih računara na kojima djeca mogu kodirati i koristiti ih za rješavanje svakodnevnih problema iz raznih školskih predmeta. Na kraju projekta održano je online natjecanje na koje je apliciralo 160 škola i među deset najuspješnijih škola četiri škole su iz Brčko distrikta BiH.

Nastavnici koji su ostvarili uspjehe su Nijad Salihović, Almira Omerović (Deveta osnovna školaeTwinning škole, Mehatronika u službi zdravlja), Mateo Banović i Nadina Omazić (Deseta osnovna škola“Sigurnost od požara u uvjetima pandemije COVID -19”), Rade Rašeta (Prva osnovna škola – „Mali pomoćnik“), te Azra Salihović (Petnaestaosnovna škola“Čep za hendikep”).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button