RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Tehničkoj školi Brčko aktivno 16 učeničkih sekcija

U Javnoj ustanovi „Tehnička škola“ Brčko koja broji preko 800 učenika razvrstanih u 48 odjeljenja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, od početka ove školske godine aktivno je čak 16 učeničkih sekcija.

Direktor ove škole Dejan Nikolić za Radio Brčko je kazao da je cilj sekcija priprema projekata za „Dan škole“ i državni takmičarski festival „Dan rada“ koji se održava prve sedmice maja, svake godine u drugom gradu, čiji je domaćin bilo i Brčko 2009. godine.

Dejan Nikolić

Sekcije se bave oblastima sporta, kulture, građevine i multimedijalnim projektima.

Nikolić je kazao da je u prethodne dvije godine zbog pandemije bio zamrznut rad sekcija, jer nije obilježavan „Dan škole“ niti je održavano državno takmičenje učnika škola u okviru festivala „Dan rada“.

„Dan Tehničke škole Brčko je 21. marta i on se obilježava prigodnim priredbama uz učešće sekcija u Domu kulture, ali zbog korone zadnje dvije godine nismo obilježavali ovaj datum“, kazao je Nikolić i dodao da je ove godine 21. marta ipak obilježen „Dan škole“ uz pomoć socijalnih mreža.

Nikolić je na kraju kazao da se škola kroz rad sekcija priprema i za obilježavanje dana škole i Dana rada, a da li će se ovi događaji održati najviše zavisi od epidemiloške situacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U Tehničkoj školi održano finale turnira “Sportom protiv nasilja” i uručena donacija sportske opreme

Sandra Živković

Film Multimedijalne sekcije JU Tehničke škole osvojio prvo mjesto na takmičenju

Radio Brčko

Brčko: U Tehničkoj školi održana radionica za učenike smjera Tekstilni tehničar

Sandra Živković