Brčko

Brčko: Upravni odbor predložio, a Skupština prihvatila smjenu direktora Fonda zdravstvenog osiguranja

Tokom sinoćnjeg dijela zasjedanja, zastupnici brčanskog Parlamenta nisu prihvatili Izvještaj o finansijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta.

Ova odluka skupštinske većine praktično je značila prihvatanje drugog dijela izvještaja Upravnog odbora Fonda, kojim se zbog, kako je obrazloženo, nanošenja štete ugledu Fonda, te neispunjavanja zakonom propisanih odredbi, smjenjuje dosadašnji direktor Fonda.

Inače, kod tačke analiza i usvajanje Finansijskog plana Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko, zasjedanje je prekinuto kako bi se ovaj Plan dopunio odnosno dodatno obrazložio prije konačnog izjašnjavanja zastupnika. Nastavak sinoć prekinute sjednice vjerovatno će uslijediti za petnaest dana.

„Preostalih tridesetak tačaka trebali bismo apsolvirati najkasnije na nastavku 15. decembra kada smo planirali i završnu amandmansku raspravu o budžetu Distrikta za narednu godinu, te njegovo konačno usvajanje“, naglasio je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Prvi čovjek brčanskog Parlamenta nije isključio mogućnost da rasprava o amandmanima na budžet i njegovo konačno usvajanje bude upriličeno i na zasebnoj sjednici.

„Ono što mi se čini sasvim izvjesnim jeste da će budžet za 2022. godinu biti usvojen do kraja ove godine što bi omogućilo njegovu realizaciju već od januara“, akcentirao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button