RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Parlament prihvatio izmjene i dopune nekoliko zakona

Prvi dio današnje sjednice brčanskog Parlamenta okarakterisalo je usvajanje izmjena i dopuna pet zakona, među kojima su onaj o Direkciji za finansije, Poreskog upravi i Trezoru.

Odloženo je do narednog zasjedanja, usvajanje Zakona o fiskalizaciji, te onog o namještenicima i službenicima u Distriktu.

„Amandmani kod Zakona o Direkciji za finansije, Poreskoj upravi i Trezoru, odnose se na određivanje mandata direktora, maksimalno dva puta uzastopno po četiri godine, dok će se, prije usvajanja, još jednom razmotriti amandmani na Zakon o fiskalizaciji, te na onaj o namještenicima i službenicima u Skupštini Distrikta“, rekao je predsjednik Zakonodavne komisije brčanskog Parlamenta, Ljubiša Lukić.

U popodnevnom dijelu zasjedanja zastupnici će, pored ostalog, nastaviti i raspravu o Finansijskom planu JZU “Zdravstveni centar” Brčko za tekuću godinu, i kako se očekuje, zbog korekcija na rashodovnoj strani, vratiti ga na doradu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада одржала наставак 84. редовне сједнице

Radio Brčko

Brčko: Okončana sedamnaesta redovna sjednica Skupštine

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko