RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskršnji prijem u brčanskom “Napretku”

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak”, podružnica za Distrikt, zajedno sa predstavnicima Katoličke crkve i čelnicima ovdašnje vlasti iz reda Hrvata, upriličilo je sinoć tradicionalni Uskršnji prijem.

“Na ovaj način djelujemo u pravcu očuvanja vjere i tradicije Hrvata, ali i kroz zajedničko obilježavanje, sa našim prijateljima iz reda Bošnjaka i Srba, radimo na produbljavanju suživota i međusobne toleranicije, što je jako važno ne samo za Distrikt, već i cijelu BiH“, rekao je, između ostalog, predsjednik brčanskog „Napretka“, fra Mirko Jozić.

Predsjednik “Napretka” Mirko Jozić

Prigodnim riječima brojnim gostima i zvanicama, među kojima su bilii i čelnici Islamske zajednice i Srpske Pravoslavne crkve u Brčkom, te gradonačelnik i predsjednik Skupštine Distrikta,obratili su se i dekan brčanskog Dekanata vlč. Damir Ivanović, te dogradonačelnik Brčkog dr. Anto Domić.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

HKD Napredak: Održana večer poezije Antuna Branka Šimića

Sandra Živković

Brčko: Karnevalska povorka defilirala kroz grad

Radio Brčko

Brčko: Potpora ‘Napretku’ i ‘Preporodu’ od Kadrića i Domića

Radio Brčko