RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Utvrđen dnevni red za 10. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta

Na današnjem pripremnom sastanku šefova zastupničkih klubova utvrđen je dnevni red 10. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH od 39 tačaka.

Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta, uz ostalo, odlučili su da će se na dnevnom redu 10. sjednice brčanskog Parlamenta naći nacrti Zakona o dopunama Zakona o platama i naknadama budžetskih korisnika za nekoliko institucija Distrikta, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da su u dnevni red, na prijedlog Vlade, uvršteni i Izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godinu, nacrti Zakona o javnoj imovini Distrikta i Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Filipović je podsjetio da će se sa novom sjednicom započeti nakon završetka devete redovne sjednice Skupštine sa koje je preostalo još nekoliko tačaka dnevnog reda.

On je dodao da će se zastupnici na narednom zasjedanju izjasniti i o nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Opsežne diskusije na sastanku izazavao je prijedlog Stručne službe brčanske Skupštine da se zbog kratkoće rokova promijeni način oglašavanja za izbor članova upravnih odbora u Brčko distriktu na način da se od sada konkurs objavljuje samo na web- stranici Skupštine i Službenom glasniku.

„Ono što zastupnici nisu prihvatili biće upućeno Vladi Brčko distrikta koja se već bavi izmjenama i dopunama zakona o javnim poduzećima“, pojasnio je Filipović.

Deseta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta  održaće se  u narednu srijedu, 16. 06. po okončanju nastavka devete redovne sjednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Parlament prihvatio rebalansirani budžet Distrikta

Admir Kadrić

Брчко: Милић посјетио вишечлану породицу у Дубравама заједно са члановима Удружења „Беба више“

Radio Brčko

Brčanska Skupština danas nastavlja svoj rad

Admir Kadrić