RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zakon o radu Distrikta pred zastupnicima brčanskog Parlamenta

Nastavljajući, u srijedu, prekinutu sjednicu zastupnici brčanske Skupštine, juče su, u proceduru prvog čitanja, pustili Zakon o radu Distrikta, te raspravljali o dopunama Zakona o javnoj imovini.

“Veoma je važno da je Zakon o radu Distrikta ušao u proceduru jer je dio reformske agende BiH. U ovom segmentu smo zaostajali za oba entiteta. Smatram da je sačinjena verzija zakona dosta dobra i izbalansirana, a svakako će kroz amandmansko djelovanje biti unaprijeđena“, rekao je gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić.

Inače, o Zakonu o radu Distrikta, prije njegovog konačnog usvajanja predviđene su i dvije javne rasprave i to 2. i 9. aprila u brčanskom Domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Skupština prihvatila izmjene i dopune Zakona o stečajnom postupku u Distriktu

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Kurban-bajrama

Radio Brčko

Brčanska Skupština usvojila Zakon o električnoj energiji

Admir Kadrić